50 social media content ideeën

Infographic: 50 social media content ideeën

Ben je soms inspiratieloos waardoor een post bedenken voor social media tijdrovend is? Dan heb ik goed nieuws! Ik heb een infographic met 50 ideeën voor socialmedia-berichten voor je. Deze is ontworpen door Angie Gensler en vind je onderin deze blog. Blijf zichtbaar voor je doelgroep en post regelmatig een bericht op je social media kanalen. Met deze infographic zit je nooit meer zonder inspiratie!

7 inspirerende ideeën voor social media 

Ik geef je alvast 7 voorbeelden met een korte uitwerking zodat je meteen aan de slag kunt. 

  1. Inspirerende quote. Vergeet niet om te vermelden van wie de quote is en bedenk of deze quote past bij je dienst of product.

  2. Achter de schermen. Deel een foto of video van jezelf of je collega’s aan het werk. Denk aan op locatie zijn bij een beurs of project of een werkdag op kantoor.

  3. Sneak peak. Geef je volgers een voorproefje van waar je mee bezig bent. Maak ze enthousiast voor wat eraan gaat komen. Denk aan een nieuwe website, workshop of deelname aan een beurs.

  4. Opnieuw delen. Bekijk via de statistieken van je sociale kanalen wat de populairste berichten zijn. En deel het dan opnieuw! De kans is namelijk aanwezig dat een groot deel van je volgers dit bericht nog nooit heeft gezien.

  5. Testimonial. Deel een review van een tevreden klant. Je geeft je lezer hierdoor sociaal bewijs van wat je verkoopt.

  6. Inhaken. Haak in op een populaire hashtag zoals bijvoorbeeld #WomenToFollow.
    Je deelt dan het profiel van een vrouw die jou inspireert.

  7. Nieuw blogbericht. Laat je lezers weten dat je een nieuwe blog hebt geschreven. Geef je ze alvast een teaser van wat ze kunnen verwachten in je blog.

 

Mijn favoriete soorten berichten

Eén van mijn favoriete berichten is nummer 1, voor en na afbeeldingen. Vooral als het gaat om een nieuwe interieurinrichting van een woonkamer of nieuwe keuken. Ook nummer 39 boeit mij, een inspirerende quote. Welke berichten lees jij het liefst? Of heb je misschien een tip die niet in deze top 50 staat? Leuk als je hem deelt met mij!

 

50-ideeën-voor-social-media-content-infographic

 

Mocht je het toch teveel werk vinden om iedere week een post te maken. Neem dan contact met mij op. Ik help je graag met je social media berichten

 

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.