Wat is de beste tijd om op social media te posten?

Beste tijd posten op social media 

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: het perfecte tijdstip voor iedereen om op social media te posten bestaat niet. Waarom dan deze blog verder lezen hoor ik je denken. Je kunt er namelijk tóch achter komen wanneer het beste tijdstip voor jou is om te posten.

Gedrag doelgroep onderzoeken 

Door te onderzoeken wanneer je volgers actief zijn op een platform kom je erachter wat voor jou het beste moment is om een bericht te plaatsen. Dit verschilt namelijk per doelgroep. Analyseer de resultaten van je bedrijfspagina op bijvoorbeeld Facebook, Instagram of LinkedIn. Je vergroot hierdoor je eigen zichtbaarheid.

Hoe social media analyseren? 

Ga vooral aan de slag! Maar maak eerst een plan voordat je begint met analyseren. Doe dit minimaal vier weken achter elkaar en evalueer daarna elke maand je statistieken. Bekijk wanneer iemand naar je website gaat of check het moment waarop de meeste interactie plaatsvindt.

Analyseer deze statistieken en ontdek het online gedrag van jouw doelgroep. Experimenteer ook door op verschillende momenten en dagen te posten. Door het testen kom je erachter wat voor jou het perfecte tijdstip en beste dag is om berichten te plaatsen op jouw social media kanalen.

Onderzoek per social media kanaal

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de activiteiten op social media. Zo heeft Blog2Social een handige infographic gemaakt over dit onderwerp. Je kunt deze tijden toepassen als je begint met het testen.

Een samenvatting vind je hieronder van vier social media kanalen: LinkedIn, Facebook, Instagram en Twitter. Een volledig overzicht van meerdere kanalen staat in de infographic helemaal onderaan dit artikel.

Beste tijd om te posten op LinkedIn

Berichten tussen 8.00 uur en 10.00 uur scoren het best. Daarnaast is het einde van de werkdag, tussen 17.00 uur en 18.00 uur een gunstig tijdstip.

Posts op LinkedIn hebben het meeste bereik op dinsdagen, woensdagen en donderdagen.

Buiten werktijd, ’s avonds en in het weekend, heeft posten op LinkedIn minder effect. Misschien wel het goede moment om juist te posten, want je valt extra op als weinig mensen berichten plaatsen.

Beste tijd posten LinkedIn

Beste tijd om te posten op Facebook

Een bericht posten op Facebook doe je tussen 13.00 uur en 16.00 uur in de middag en tussen 18.00 uur en 22.00 uur in de avond. Vooral in de avonduren is er veel activiteit op Facebook.

Het laagste bereik op Facebook zijn op maandagen en woensdagen.

De meester interactie is tussen 15.00 uur en 16.00 uur. De minste interactie voor de middag 14.00 uur.

Beste tijd posten facebook

Beste tijd om te posten op Instagram

Tussen 11.00 uur en 13.00 uur zijn veel mensen actief op Instagram. Een mooi moment om een bericht te posten. Een ander goed moment is in de avond tussen 19.00 uur en 21.00 uur.

Op maandag, woensdag en donderdag zijn de beste dagen om een bericht te plaatsen.

Verder is de meeste interactie op woensdag op Instagram. In het weekend en dan met name op zondag is het minst gunstige moment en is er weinig activiteit.

Extra tip: gebruik de juiste hashtags in je post.

beste tijd posten instagram

Beste tijd om te posten op Twitter

Tweets plaats je het beste op meerdere momenten op een dag. De tijden zijn tussen 8.00 uur en 10.00 uur, tussen 11.00 uur en 13.00 uur en tussen 17.00 uur en 18.00 uur.

Buiten werktijd en in het weekend heb je natuurlijk ook trending topics op Twitter. Dus als je aanhaakt bij deze actualiteit, is het belangrijk om er snel bij te zijn en niet wacht tot je werkdag begint.

beste tijd posten twitter

Kortom, wat voor jou het perfecte moment van posten is hangt af van het gedrag van je doelgroep. Meten is tenslotte weten!

Blijf jij graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van marketing? Volg mij dan op Instagram.

beste tijd berichten plaatsen social media

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.